Formula-E

Location:
Hammersmith, London
Cost:
£136,000
Size:
10,000 sq.ft

Formula-E was founded in 2014 and has fast become one of the most exciting racing series’ on the planet. Having acquired further space in their existing building, our client required a complete refurbishment of their existing and new space whilst continuing to occupy it. The design brief included a desire for a more social and connected space, an office that reflected their passion for racing and that upheld their commitment to sustainability.

Three distinct wings of the office form one large working space, with a large breakout area adjacent to the central core, forming a heart of the office. Multiple touchdown spots, phone booths, small meeting areas and relaxed working zones punctuate traditional desking allowing employees to choose appropriate workspaces according to the task.

Deep greys and purples set the mood with the ‘Formula E blue’ bringing in vibrancy and brand familiarity. Throughout the office, the majority of the scheme is monochrome to ensure that the brand elements really stand out and also reflected within the furnishings through neutral colours contrasted by a few accent pastel coloured pieces. A variety of materials were used and incorporating faux-leather was key to the client to be in keeping with their social responsibility.

Bespoke items were also outsourced such as the boardroom chairs, made by a company in Germany. ThirdWay’s creative team helped to incorporate the Formula-E logo to enable it to be able to be printed on the eco-friendly faux leather fabric.